Contactformulier

Stuur een e-mail. Alle velden met een asterisk (*) zijn verplicht.

Contactgegevens

Online Reiki Cursus / AURANA
Bas Akkerman
Grote Noord 1
1621 KD   Hoorn

Kom gerust langs om kennis te maken in de winkel.
Je vindt AURANA vlakbij het Westfries Museum, op het plein Roode Steen.
We zijn open op dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van online reiki leren ten opzichte van een reiki-klas? 

Het is onze missie om reiki voor iedereen toegankelijk te maken. Sommige mensen volgen de cursus liever thuis in hun eigen vertrouwde omgeving en hun eigen tempo. Daarnaast stelt de online reiki cursus je in staat om langer van begeleiding en inspiratie te profiteren dan een weekend-cursus. Je hebt al het lesmateriaal altijd bij de hand om terug te lezen. 

Krijg ik een boek bij deze cursus? 

Op het cursistengedeelte van de website kun je alle lessen, instructies en oefeningen lezen. Je kunt al het materiaal zelf uitprinten als je dat prettig vindt. 

Hoe ziet de begeleiding eruit? 

Bij elke les heb je de mogelijkheid om een terugbelafspraak te maken. De reiki-docent belt je dan zo snel mogelijk om de stof door te nemen en je uitleg te geven. Je kunt je vragen ook altijd via email aan ons stellen. Als je wilt, is er voor en na de reiki inwijding ook een contactmoment. Onze betrokkenheid en ons enthousiasme is groot - net zoals bij reiki docenten die een weekendcursus geven. Je kunt altijd een beroep op onze inspiratie en advies doen.

Moet je paranormaal begaafd zijn voor reiki? 

Iedereen kan met reiki werken. Een vooropleiding of bepaalde gave is niet nodig. Iedereen kan de energie leren aanvoelen en genieten van rust en ontspanning.

Is reiki niet ontzettend zweverig? 

Wij vinden van niet. Reiki beoefenen brengt ons in het hier en nu, met een heldere en kalme geest. Voor sommige mensen is het wennen om doelbewust te ontspannen en "niets" te doen. Niets-doen en zelfreflectie beschouwen sommige mensen nu eenmaal als zweverig. Als je reiki beoefent, wordt dit echter snel een tweede natuur voor je die je leven kan verrijken. 

Is reiki een vorm van alternatief genezen? 

Reiki kan ondersteuning en verlichting bieden bij fysiek en mentaal ongemak en pijn. Het is geen vervanging voor reguliere geneesmethoden. Voor veel mensen is reiki vooral een manier om te ontspannen en (spiritueel en persoonlijk) te ontwikkelen, net zoals bijvoorbeeld meditatie en yoga.

Hoe werkt de reiki inwijding? 

De inwijding herstelt je vermogen om levensenergie (reiki) bewust in te zetten via handoplegging. De levensenergie kent geen grenzen. Daarom werkt de inwijding ook op afstand. 

Waarom is de cursus goedkoper dan bij andere reiki-centra? 

Ten eerste vinden wij dat reiki voor iedereen toegankelijk moet zijn. Geld mag geen drempel zijn om een reiki cursus te volgen. Daarom kun je bij ons ook in termijnen betalen! Ten tweede is het eenvoudigweg minder duur om je op afstand te begeleiden en te coachen, dan in een grote reiki-klas die een dag of een weekend duurt. 

Disclaimer, algemene voorwaarden

De informatie op deze website en in de cursussen valt niet onder de geneeskunde, maar heeft betrekking op een holistische benadering van de mens en persoonlijke groei. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van de beoefening van de reiki methode, voortvloeiend uit onze lessen en oefeningen. We staan klaar om onze cursisten te adviseren, te inspireren en te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling, maar we bieden geen (vorm van) therapie of medische behandeling, en we moedigen onze cursisten aan om indien dat voor hun passend is, professionele hulp in te winnen bij (aanhoudende) klachten van medische en psychische aard. Niet iedereen heeft een zodanige klik met reiki waardoor de methode transformerend kan zijn. Oefening baart kunst. Niet iedereen "voelt" evenveel bij het beoefenen van de reiki methode. Bij de thuisstudie is er een mogelijkheid tot telefonische contactmomenten, of advies en tips via mail. Soms blijkt tijdens die momenten dat reiki alleen niet een antwoord voor iemand is. Dan verwijzen we door - maar we blijven indien gewenst wel tips over de reiki beoefening geven. Het cursusmateriaal bestaat, naast de afstemming op de reiki-energie, uit lessen en oefeningen die via het afgeschermde cursistengedeelte van de website in te zien zijn. Annulering is mogelijk binnen 7 dagen mits de afstandsinwijding nog niet is aangevraagd en er niet is ingelogd op de online cursusomgeving. Omdat alle lessen na aanschaf direct toegankelijk zijn en kunnen worden geprint of gedownload, vervalt het herroepingsrecht na het inloggen.