Reiki is een effectieve en eenvoudige manier van natuurlijk genezen en bewust ontspannen. Het komt oorspronkelijk uit Japan. De methode kan door iedereen geleerd worden, en ook iedereen kan de voordelen van reiki ervaren.

Het beoefenen van reiki brengt meer rust en ontspanning in je leven, en geeft een gevoel van veiligheid, helderheid en vertrouwen. Tevens kan het verlichting bieden bij diverse fysieke spanningen en ongemakken. Na het volgen van een cursus Reiki 1 kun je reiki altijd en overal toepassen, voor jezelf en bij anderen.

 

de helende kracht van reiki healing


De reiki behandeling

Reiki betekent "universele levensenergie" en tijdens een reiki-behandeling geef je die levensenergie door via handoplegging. Dit kun je bij jezelf doen, en ook bij iemand anders. De reiki-energie stroomt tijdens de reiki-behandeling via de verschillende reiki handposities naar die plekken in je lichaam die de energie het meeste nodig hebben. Het vult tekorten aan en herstelt de balans. Reiki werkt in op het fysieke lichaam, en ook op je geest (denken) en op de emoties. Daardoor zorgt het voor lichamelijke ontspanning, innerlijke rust en een gevoel van vrede en geluk.

De drie reiki graden

Het reiki-systeem bestaat uit drie verschillende reiki graden. De cursus in de eerste reiki graad leert je hoe je je af kunt stemmen op reiki en de energie via je handen doorgeeft aan jezelf en anderen. De eerste graad is een compleet geheel, je leert alles wat je nodig hebt om een volledige reiki-behandeling te geven. De tweede reiki graad is gericht op het behandelen van emoties en achterliggende gedachten. De tweede graad beslaat ook reiki healing op afstand. De derde graad is de meestergraad. Hierin leer je hoe je een reiki cursus geeft en andere mensen een inwijding in de reiki energie geeft.

De reiki inwijding

Bij je reiki cursus krijg je een inwijding. Een inwijding is een ander woord voor de afstemming op de reiki energie. Daardoor geef je in plaats van je eigen, persoonlijke energie de universele en liefdevolle reiki-levensenergie door. De inwijding is een mooi moment dat je kunt beschouwen als een belofte aan jezelf om beter te leren omgaan met energie en om je levenskracht puur en zuiver in te gaan zetten voor heling, ontspanning en inzicht. Na je inwijding maak je deel uit van een lange traditie die van reikimaster op reikimaster is doorgegeven.

De Voordelen van Reiki

  • Reiki is eenvoudig: iedereen kan het leren

  • Reiki is overal en altijd te gebruiken

  • Ontspanning voor lichaam en geest

  • Stimuleert het zelfgenezend vermogen

  • Jezelf opladen met energie

  • Ondersteuning bij klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, huidproblemen, slapeloosheid, aanhoudende stress en somberheid.

  • Reiki kan je helpen om meer balans in je dagelijkse leven te brengen.

Disclaimer, algemene voorwaarden

De informatie op deze website en in de cursussen valt niet onder de geneeskunde, maar heeft betrekking op een holistische benadering van de mens en persoonlijke groei. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van de beoefening van de reiki methode, voortvloeiend uit onze lessen en oefeningen. We staan klaar om onze cursisten te adviseren, te inspireren en te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling, maar we bieden geen (vorm van) therapie of medische behandeling, en we moedigen onze cursisten aan om indien dat voor hun passend is, professionele hulp in te winnen bij (aanhoudende) klachten van medische en psychische aard. Niet iedereen heeft een zodanige klik met reiki waardoor de methode transformerend kan zijn. Oefening baart kunst. Niet iedereen "voelt" evenveel bij het beoefenen van de reiki methode. Bij de thuisstudie is er een mogelijkheid tot telefonische contactmomenten, of advies en tips via mail. Soms blijkt tijdens die momenten dat reiki alleen niet een antwoord voor iemand is. Dan verwijzen we door - maar we blijven indien gewenst wel tips over de reiki beoefening geven. Het cursusmateriaal bestaat, naast de afstemming op de reiki-energie, uit lessen en oefeningen die via het afgeschermde cursistengedeelte van de website in te zien zijn. Annulering is mogelijk binnen 7 dagen mits de afstandsinwijding nog niet is aangevraagd en er niet is ingelogd op de online cursusomgeving. Omdat alle lessen na aanschaf direct toegankelijk zijn en kunnen worden geprint of gedownload, vervalt het herroepingsrecht na het inloggen.