user_mobilelogo

Veelgestelde vragen

 

Wat zijn de voordelen van online reiki leren ten opzichte van een reiki-klas? 

Het is onze missie om reiki voor iedereen toegankelijk te maken. Sommige mensen volgen de cursus liever thuis in hun eigen vertrouwde omgeving en hun eigen tempo. Daarnaast stelt de online reiki cursus je in staat om langer van begeleiding en inspiratie te profiteren dan een weekend-cursus. Je hebt al het lesmateriaal altijd bij de hand om terug te lezen. De online cursus is met name fijn voor hoogsensitieve mensen of mensen met burn-out klachen. Voor hen is een cursusdag vaak te lang, te intens en te druk.

Krijg ik een boek bij deze cursus? 

Op het cursistengedeelte van de website kun je alle lessen, instructies en oefeningen lezen. Na je inschrijving en betaling heb je direct toegang, en die toegang blijf je voor altijd houden. Je hoeft de cursus dus niet binnen een bepaalde tijd af te ronden.

Hoe ziet de begeleiding eruit? 

Je kunt je vragen altijd via email aan ons stellen. Onze betrokkenheid en ons enthousiasme is groot - net zoals bij reiki docenten die een weekendcursus geven. Je kunt altijd een beroep op onze inspiratie en advies doen.

Moet je paranormaal begaafd zijn voor reiki? 

Iedereen kan met reiki werken. Een vooropleiding of bepaalde gave is niet nodig. Iedereen kan de energie leren aanvoelen en genieten van rust en ontspanning.

Is reiki niet ontzettend zweverig? 

Wij vinden van niet. Reiki beoefenen brengt ons in het hier en nu, met een heldere en kalme geest. Voor sommige mensen is het wennen om doelbewust te ontspannen en "niets" te doen. Niets-doen en zelfreflectie beschouwen sommige mensen nu eenmaal als zweverig. Als je reiki beoefent, wordt dit echter snel een tweede natuur voor je die je leven kan verrijken. 

Is reiki een vorm van alternatief genezen? 

Reiki kan ondersteuning en verlichting bieden bij fysiek en mentaal ongemak en pijn. Het is geen vervanging voor reguliere geneesmethoden. Voor veel mensen is reiki vooral een manier om te ontspannen en (spiritueel en persoonlijk) te ontwikkelen, net zoals bijvoorbeeld meditatie en yoga. Reiki is een vrij beroep en geen erkende alternatieve geneeswijze of therapie.

Hoe werkt de reiki inwijding? 

De inwijding herstelt je vermogen om levensenergie (reiki) bewust in te zetten via handoplegging. De levensenergie kent geen grenzen. Daarom werkt de inwijding ook op afstand. In de lessen lees je alle informatie over de inwijding. Omdat deze informatie tot de kern van de Reiki traditie behoort, kunnen en mogen we er nu niet teveel over vertellen. Belangrijk om te weten is dat de inwijding altijd werkt, niet moeilijk is en eigenlijk te vergelijken is met een soort power-belofte aan jezelf om vanaf dat moment bewust en wijs met energie om te gaan - met je eigen energie en met de universele levensenergie die overal en altijd tot je beschikking staat.

Waarom is de cursus goedkoper dan bij andere reiki-centra? 

Ten eerste vinden wij dat reiki voor iedereen toegankelijk moet zijn. Geld mag geen drempel zijn om een reiki cursus te volgen. Daarom kun je bij ons ook in termijnen betalen! Ten tweede is het eenvoudigweg minder duur om je op afstand te begeleiden en te coachen, dan in een grote reiki-klas die een dag of een weekend duurt.

Krijg ik een certificaat?

Na de inwijding in iedere graad ontvang je een certificaat. Dit getuigt ervan dat je de inwijding in die bepaalde graad van het traditionele Usui Reiki systeem hebt ontvangen, en dat je de beschikking hebt over de technieken en informatie die tot die graad behoren.
Reiki is een vrij beroep en geen erkende alternatieve geneeswijze of therapie. Nagenoeg iedere Reiki docent in Nederland voert zijn eigen certificaat. Sommige docenten zijn aangesloten bij een overkoepelende vereniging van Reiki docenten. Online Reiki Cursus is onafhankelijk en zelfstandig, omdat wij ons niet kunnen vinden in de verplicht vastgestelde hoge lesgelden van iedere graad, oplopend tot duizenden euro’s.
Geen enkel Reiki certificaat wordt erkend door verzekeraars en beroepsverenigingen. Daarvoor is een aanvullende opleiding nodig, zoals HBO Medische Basiskennis of een andere module.
Reiki scholen die claimen dat hun certificaten erkend worden, kunnen dat vaak verantwoorden omdat ze dergelijke andere opleidingen ook aanbieden. Zonder die opleidingen is ook hun certificaat echter geen garantie op erkenning door verzekeraars en aansluiting bij beroepsverenigingen.

 

Staat je vraag hier niet bij?
Stuur een e-mail.
We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Contactformulier

E-mail verzenden

REIKI basiscursus €65

Ontdek de Reiki energie met deze complete online Reiki basiscursus. Leer de traditionele eerste Reiki graad met alles erop en eraan:

  • de Reiki zelfbehandeling
  • de behandeling van andere mensen
  • Reiki bij kinderen en dieren
  • met veel online oefeningen en luistermeditaties

Meer informatie >>