user_mobilelogo

Reiki is een effectieve en eenvoudige manier van natuurlijk genezen en bewust ontspannen. Het komt oorspronkelijk uit Japan. De methode kan door iedereen geleerd worden, en ook iedereen kan de voordelen van reiki ervaren.

Het beoefenen van reiki brengt meer rust en ontspanning in je leven, en geeft een gevoel van veiligheid, helderheid en vertrouwen. Tevens kan het verlichting bieden bij diverse fysieke spanningen en ongemakken. Na het volgen van een cursus Reiki 1 kun je reiki altijd en overal toepassen, voor jezelf en bij anderen.

De reiki behandeling

Reiki betekent "universele levensenergie" en tijdens een reiki-behandeling geef je die levensenergie door via handoplegging. Dit kun je bij jezelf doen, en ook bij iemand anders. De reiki-energie stroomt tijdens de reiki-behandeling via de verschillende reiki handposities naar die plekken in je lichaam die de energie het meeste nodig hebben. Het vult tekorten aan en herstelt de balans. Reiki werkt in op het fysieke lichaam, en ook op je geest (denken) en op de emoties. Daardoor zorgt het voor lichamelijke ontspanning, innerlijke rust en een gevoel van vrede en geluk.

De drie reiki graden

Het reiki-systeem bestaat uit drie verschillende reiki graden. De cursus in de eerste reiki graad leert je hoe je je af kunt stemmen op reiki en de energie via je handen doorgeeft aan jezelf en anderen. De eerste graad is een compleet geheel, je leert alles wat je nodig hebt om een volledige reiki-behandeling te geven. De tweede reiki graad is gericht op het behandelen van emoties en achterliggende gedachten. De tweede graad beslaat ook reiki healing op afstand. De derde graad is de meestergraad. Hierin leer je hoe je een reiki cursus geeft en andere mensen een inwijding in de reiki energie geeft.

De reiki inwijding

Bij je reiki cursus krijg je een afstandsinwijding. Een inwijding is een ander woord voor de afstemming op de reiki energie. Daardoor geef je in plaats van je eigen, persoonlijke energie de universele en liefdevolle reiki-levensenergie door. De inwijding op afstand is een mooi moment dat je kunt beschouwen als een belofte aan jezelf om beter te leren omgaan met energie en om je levenskracht puur en zuiver in te gaan zetten voor heling, ontspanning en inzicht. Na je inwijding maak je deel uit van een lange traditie die van reikimaster op reikimaster is doorgegeven. Als aandenken aan deze traditionele Usui Reiki initiatie ontvang je een certificaat.

De Voordelen van Reiki

  • Reiki is eenvoudig: iedereen kan het leren

  • Reiki is overal en altijd te gebruiken

  • Ontspanning voor lichaam en geest

  • Stimuleert het zelfgenezend vermogen en kan fysieke klachten verlichten

  • Ondersteuning bij hoogsensitiviteit

  • Versnel je spirituele ontwikkeling

  • Reiki kan je helpen om meer balans in je dagelijkse leven te brengen

 

Bekijk de inhoud van de Reiki basiscursus >>